full screen background image

Reacțiile mai multor vedete după victoria lui Donald Trump

Madonna, Cher, Shakira, Ariana Grande, Antonio Sanchez, Khloe Kardashian şi Piers Morgan se numără printre vedetele care au reacţionat pe reţelele de socializare, cu mesaje care au alternat între şoc şi neîncredere, în ultimele ore ale numărătorii voturilor din Statele Unite, pe măsură ce devenea tot mai plauzibilă victoria republicanului Donald Trump, informează revista Variety.

Pe măsură ce harta americană devenea tot mai roşie – culoarea candidatului republican – iar Donald Trump câştiga bătălia electorală în state cheie precum Ohio, Florida şi Carolina de Nord, multe dintre speranţele starurilor din industria de divertisment, care o susţineau pe Hillary Clinton, s-au transformat în frică, potrivit News.ro.

Cântăreaţa Madonna a publicat un mesaj în care le-a cerut americanilor să nu renunţe la speranţă, în ciuda victoriei lui Donald Trump: „Un nou foc a fost aprins. Nu renunţăm niciodată. Nu vom renunţa niciodată la noi înşine”.

Muzicianul de jazz Antonio Sanchez a declarat: „Am devenit cetăţean american în urmă cu câteva săptămâni. M-am simţit mândru. Este foarte greu să mă mai simt mândru în acest moment”.

Cântăreaţa Cher şi-a exprimat şi ea dezamăgirea pe Twitter: „Lumea nu va mai fi niciodată la fel. Îmi pare rău pentru cei tineri. Trump nu va fi niciodată mai mult decât o toaletă”.

„Va trebui să părăsesc planeta”, a adăugat legendara cântăreaţă americană, referindu-se la o promisiune pe care le-a făcut-o fanilor ei de pe Twitter în eventualitatea în care Donald Trump câştigă alegerile prezidenţiale.

Jurnalistul britanic Piers Morgan a publicat şi el un mesaj pe Twitter în noaptea de marţi spre miercuri: „Răzbunarea celor deplorabili”.

Actriţa mexicană Kate del Castillo, care l-a ajutat pe Sean Penn să îl intervieveze pe liderul cartelului mexican El Chapo, a publicat la rândul ei un mesaj pe Twitter, după ce moneda naţională a Mexicului – peso – a cunoscut o prăbuşire dramatică în timpul numărătorii voturilor, pe măsură ce avansul lui Donald Trump se mărea: „Rahatul ăsta devine tot mai înspăimântător”.

Cântăreaţa Shakira i-a îndemnat marţi seară pe alegătorii americani, pentru ultima oară, înainte de închiderea urnelor, să voteze pentru Hillary Clinton: „Alegeţi speranţa. Alegeţi speranţa. Alegeţi SPERANŢA! Sunt alături de Hillary”.

Actorul de comedie Patton Oswalt a recunoscut pe Twitter că a fost cuprins de panică, pe măsură ce rezultatele voturilor îl indicau tot mai clar învingător pe Donald Trump: „Am început să fac pe mine de frică”.

Khloe Kardashian şi-a exprimat neîncrederea, înainte de victoria lui Trump: „Votul nu ar trebui să fie atât de strâns. E teribil de înspăimântător”.

Cântăreaţa Ariana Grande a avut o reacţie similară: „Ei bine, asta e înspăimântător. Ce eşti pe cale să faci, America?”.

Realizatoarea de televiziune Shonda Rhimes şi-a exprimat regretul şi îngrijorarea: „Ei bine, America? Vreau să reamintesc tuturor că în aceste momente urmărim o cursă foarte strânsă în care participă un candidat care a fost sprijinit de KKK. America, suntem prea confortabili cu rasismul, misoginia şi bigotismul. Sunt profund dezamăgită de noi ca naţiune”.

Donald Trump a avut totuşi şi câţiva susţinători pe reţelele de socializare.

Actriţa Kirstie Alley a explicat fanilor ei ceea ce i-a motivat pe susţinătorii lui Trump: „Oamenii vor locuri de muncă, salarii bune, vor un guvern corect şi cu o intervenţie limitată, vor o planetă curată, dar cel mai mult vor fericire”.

Actorul Stephen Baldwin a publicat un mesaj asemănător: „Dumnezeu se manifestă, iar America a vorbit!”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar