full screen background image

Gorghiu: Alegerea lui Trump – surprinzătoare; pentru România, relația cu SUA va fi în continuare foarte bună

Liderul liberalilor Alina Gorghiu spune că alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii este surprinzătoare, ea subliniind că, pentru România, relația cu SUA va fi în continuare foarte bună.

“A fost un rezultat surprinzător dacă ținem cont de sondajele de opinie pre-electorale, dar este un rezultat clar, o victorie clară. Donald Trump și Partidul Republican merită felicitări pentru victorie. Au câștigat împreună și Președinția, și alegerile parțiale pentru Senat și Camera Reprezentaților, deci o victorie pe linie”, a declarat Gorghiu, miercuri, pentru AGERPRES.

Potrivit liderului PNL, mesajul alegerilor americane este acela că nevoile și așteptările oamenilor nu trebuie ignorate.

“Atunci când anumite trenduri sau anumite politici publice afectează cetățenii, ele nu trebuie ignorate. Clasa politică și partidele trebuie să asculte ce își doresc oamenii și să le rezolve problemele”, a afirmat Gorghiu.

Ea s-a declarat convinsă că pentru România relația cu SUA va fi în continuare foarte bună.

“Să nu uităm că sub un președinte republican, George W. Bush, România a intrat în NATO și și-a consolidat mult relația de apropiere față de SUA. Sunt convinsă că SUA va rămâne același aliat de încredere în cadrul NATO, aceeași țară care menține relații foarte bune cu Uniunea Europeană. Parteneriatul SUA — UE, piatra de temelie a stabilității economice globale, și NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie, vor continua să joace rolurile pozitive pe care le-au jucat până acum”, a conchis președintele PNL.

comments

comments




Leave a Reply

avatar