full screen background image

Ce spun politicienii români despre alegerile din SUA. Hillary Clinton, preferată pentru cursa prezidenţială

Candidatul Partidului Democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, este favorita senatorilor români, parlamentarii români afirmând că, spre deosebire de contracandidatul ei, Donald Trump, este mult mai echilibrată şi are o experieţă vastă în decizie internaţională.

“Deşi eu sunt un liberal conservator, cred că va ieşi dna Hillary Clinton. Din punctul meu de vedere este mult mai echilibrată, are o experieţă în decizie internaţională vastă şi e o garanţie şi pt Ro că SUA nu va schimba parteneriatul economic şi politic. (…) (Hillary Clinton – n.r.) Va câştiga la o diferenţă de 6,7 procente”, a declarat senatorul liberal Nicolae Vlad Popa.

El a spus că va urmări din faţa televizorului evenimentele din Statele Unite ale Americii.

“Nu poţi ca om politic să nu te uiţi la un asemenea eveniment politic, care înseamnă viitorul omenirii, pentru că SUA, din punctul meu de vedere, este cea mai puternică forţă militară şi economică din lume”, a adăugat Popa.

Preşedintele Comisiei de politică externă, Petru Filip (PSD) este sigur de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA.

“Hillary Clinton. Diferenţa cred că va fi sub cinci procente. Nu cred neapărat că miza alegerilor este una politică, ci, mai degrabă, miza e dată de transformarea societăţii globale”, a spus Filip.

El a mai spus că mesajul lui Trump este unul populist, împotriva a ceea ce înseamnă politici, creşte numărul votanţilor săi.

‘Va coagula un număr foarte mare de alegători. Cred că, de fapt, miza la nivelul societăţii americane are o componentă de aprecieri în această direcţie foarte puternică. Nu cred că România este în acest moment o beneficiară direct, concretă, pe termen scurt a rezultatului pentru viitorul preşedinte, fie în direcţia lui Hillaru, fie a lui Trump. Adică sunt alţi jucătpori globali care vor fi mult mai influenţaţi sau urmăresc cu mult mai multă atenţie cee ace se va întâmpla, în perspectiva unor evetuale mutări pe scena politică globală”, a adăugat Petru Filip.

Dumitru Pelican, senator independent, a afirmat că este greu de dat un pronostic.

“Uneori am impresia că se va schimba totul, că va veni acest contradictoriu personaj, Trump, iar alteori am impresia că se va continua pe aceeaşi latură cu care ne-a obişnuit America şi va fi Hillary. Totuşi, cred (că va fi – n.r.) Hillary. Trump este altceva, va schimba multe, va schimba sistemul, Hillary îl va continua. Cred că pentru români e mai bine să câştige Hillary”, a apreciat Pelican.

Un alt senator care se declară pro-Clinton este şi Dorin Mircea Dobra (PNL).

“Hillary Clinton. Şi pentru ordinea mondială în care suntem astăzi şi în care, o spun cu toată sinceritatea, suntem noi ca stat bine aşezaţi. Americanii au început să transmit mesaje clare, să pună baze la noi… Am emoţii, dar îmi doresc să iasă Hillary Clinton. Nici aşa de mult progresism, dacă vreţi. E cam mult. Ce o să facem noi aici, în UE? E în interesul nostru, ca stat, să iasă Hillary”, a spus Dobra.

comments

comments




Leave a Reply

avatar