full screen background image

Mai multe documente din Dosarul Revoluției vor fi declasificate

Mai multe documente din Dosarul Revoluției vor fi declasificate, a anunțat procurorul general Augustin Lazăr, citat de B1 TV. Este vorba despre rapoarte ale Serviciului Român de Informații, dar și ale unei comisii parlamentare de anchetă care a activat în anii 1990, documente ce pot clarifica această situație.

“Evident, toate documentele care pot să aducă o contribuţie pentru a clarifica situaţia de fapt de la Revoluţie trebuie declasificate”, a declarat Lazăr, potrivit Mediafax.

De altfel, săptămâna trecută, Parchetul General a informat prin intermediul unui comunicat de presă că se extinde urmărirea penală în dosarul Revoluției pentru infracțiuni contra umanității. În comunicat, procurorii afirmă că noua conducere politică a dispus uciderea, rănirea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane.

Procurorii militari mai precizează în comunicat că în respectiva perioadă conducerea politică a acționat conform unui plan pus la punct pentru a crea aparența unui “război civil” și în acest plan a fost inclusă și Televiziunea Română care a transmis comunicate alarmiste şi uneori false cu consecinţa generării unui „război” psihologic şi mediatic care a condus la producerea a numeroase victime.

comments

comments




Leave a Reply

avatar