full screen background image

Filosoful Mihai Șora împlinește 100 de ani:

Filosoful Mihai Șora, creator al colecției „Biblioteca pentru toți” și fondator al Grupului pentru Dialog Social, împlinește luni, 7 noiembrie, prestigioasa vârstă de 100 de ani.

„Dragi prieteni, dacă e luni, apare soarele. De azi într-o săptămână, schimb prefixul. PS: Și eu vă iubesc pe voi”, a scris pe 31 octombrie Mihai Șora pe profilul său de facebook, informează HotNews.

Filozoful este extrem de activ în mediul online și împărtășește experiențele și întâmplările cotidiene, dar și versuri și scurte cugetări. Cu ocazia primirii Ordinului „Steaua României”, în rang de Cavaler din partea președintelui României, a fost lansat un întreg poștal – plic de corespondență cu timbru- inspirat de lebădoiul desenat de Mihai Șora. La ceremonie au mai participat și Neagu Djuvara, Dumitru Prostase și soprana Virginia Zeani.

Mihai Șora este eseist și filosof, născut pe 7 noiembrie 1916 la Timișoara. A urmat cursurile Liceului „Constantin Diancovici-Loga”, apoi ale Facultății de Filosofie de la Universitatea din București, unde i-a avut profesori pe Nae Ionescu, Mircea Vulcănescu și Mircea Eliade.

comments

comments




Leave a Reply

avatar