full screen background image

Direcția de Sănătate Publică Suceava a primit 2.000 de doze de vaccin contra tuberculozei, care se administrează nou născuților

Direcția de Sănătate Publică Suceava anunţă medicii de familie și populația că, în cursul zilei de azi, a primit 2.000 de doze de vaccin BCG contra tuberculozei, care se administrează nou născuților în maternitate, în primele 2-7 zile de la naștere.

Copiii născuți în ultimile 2 săptămâni și care au fost externați nevaccinați, vor fi recuperați prin administrarea acestui vaccin până la sfârșitul lunii.

Medicii de familie au fost informați în acest sens și vor putea consilia familiile în cadrul punctelor de vaccinare organizate în principalele orașe din județ.

Directorul Executiv al DSP Suceava, ing. Andrei IANOVICI, anunţă că s-au primit şi 6.200 de doze de vaccin HEXAVALENT, care completează necesarul până la sfârșitul anului, atât pentru vaccinarea cerută, cât și pentru recuperarea restanțierilor înregistrați.

“În zilele următoare, vom distribui cele 1.000 de doze de vaccin antigripal către spitalele din județ, pentru vaccinarea cu prioritate a personalului medico-sanitar din secțiile cu risc, respectiv: Maternitate, Secția de Chirurgie, Pediatrie, ATI, Secția de Boli Infecțioase”, a mai spus Ianovici.

comments

comments




Leave a Reply

avatar