full screen background image

Despre campania de strângere de cărți ”Donează povești”, cu conf. univ. dr. Otilia Clipa, directorul Departamentului de Științe ale Educației din cadrul USV!

Alături de noi, în studioul Viva a fost, astăzi, directorul Departamentului de Științe ale Educației, conf. univ. dr. Otilia Clipa, cu o poveste de succes, a demonstrat în numeroase rânduri că are ceva de spus în domeniul ei de activitate.

Astăzi, am discutat despre campania de strângere de cărți ”Donează povești”, în care s-a implicat recent. Campanie susținută și de Radio VIVA FM!

Nu lasați copiii din diaspora să uite cât de frumoase sunt poveștile spuse în limba română!

Sprijiniți și voi campania de colectare de cărți pentru copiii românilor din diaspora!

Donați un abecedar, un manual școlar sau o carte de lectură și un copil român din Marea Britanie sau Atena va citi o poveste în limba maternă!

Cărțile se pot dona la Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” din Suceava sau la Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

Iulia Sîrghi: Care este ipostaza care vă definește cel mai bine: cea de profesor universitar, de director sau cea de organizator de evenimente educaționale?

Conf.univ.dr. Otilia Clipa: Aș putea spune că fiecare din aceste paliere ale vieții mele are o pondere, așa că fiecare mă reprezintă și mai pot adăuga una – aceea de părinte.

Iulia Sîrghi: Aţi vizitat atât în instituţiile din Romania, cât şi de peste hotare, aţi sesizat diferenţele de sistem?

Conf.univ.dr. Otilia Clipa: Asta este o întrebare actuală, prioritară. Într-adevăr am fost la mai multe universități de peste hotare, chiar la facultățile de profil, sunt diverse sisteme de formare a profesorilor, asta din start ne diferențiază. O altă problemă este statutul cadrului didactic: cum îl susții în primii ani de debut, cum îl menții în sistem?

Ascultați interviul integral cu conf.univ.dr. Otilia Clipa, mai jos:

comments

comments




Leave a Reply

avatar