full screen background image

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A BIBLIOTECILOR ŞCOLARE, marcată la şcoala din Bădeuţi

Şcoala Gimnazială Milişăuţi, structura Bădeuţi, a organizat luni, în cadrul „Săptămânii Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, ZIUA INTERNAŢIONALĂ A BIBLIOTECILOR ŞCOLARE, o activitate cultural-artistică pe placul elevilor de la această şcoală, iubitori de lectură, cititori activi la Clubul de lectură.

Fiind a doua oară când acest eveniment este marcat, elevii au venit cu propuneri inedite pentru a desfăşura diverse activităţi recreative, de creaţie, de informare şi culturale: Biblioteca între vechi şi nou (prezentare PowerPoint), Schimb de cărţi, Coperţi şi semne de carte inedite (ateliere de lucru), Carte la minut, Cartea şcolii, Vizită la biblioteca şcolii, Mini-expoziţie de carte, Tur virtual în marile biblioteci ale lumii.

Adriana Marciuc, coordonator programe şi proiecte educative şcolare şi extraşcolare, ne spune mai multe despre manifestare:

„Prin participarea la această activitate, elevii au avut ocazia să cunoască lucruri interesante despre biblioteci în general, vor realiza coperţi de carte, semne de carte.
Totodată, membrii Clubului de lectură, iubitori de carte, au avut misiunea să convingă şi alţi colegi cât de semnificativ este rolul lecturii în viaţa lor.

Scopul proiectului este cultivarea plăcerii de a citi, de a se apropia de bibliotecă, de carte, celebrarea Zilei internaţionale a bibliotecilor şcolare fiind un moment prielnic pentru a da STARTUL unui proiect de lungă durată, de încurajare a lecturii.

Dintre obiective, amintim: formarea şi dezvoltarea la elevi a unor componente educaţionale, morale şi de caracter, dezvoltarea cooperării şi a colaborării între elevii din clase diferite, încurajarea libertăţii interculturale şi facilitarea accesului la informare, dezvoltarea Clubului de lectură prin participarea unor elevi noi.

Nevoia de exprimare, de mărturisire a unor experienţe şi impresii inedite de lectură, prezentarea unor creaţii de excepţie, au fost momentele cheie ale acestei activităţi.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar