full screen background image

Simulare de cutremur de peste 7 grade pe scara Richter la nivel național

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a anunțat că marți dimineață, la ora 8,04, a fost declanșat un exercițiu ce simulează intervenția autorităților în urma unui cutremur de peste 7 grade pe Richter, cu impact la București și Iași.

Potrivit lui Tudorache, obiectivul acestui exerciţiu este de a atesta conceptul de interventie după evenimentul de la Colectiv, rescrierea procedurilor privind intervenţia în situaţii de urgenţă şi verificarea timpilor de răspuns şi de mobilizare a structurilor din toată ţara.

“Vrem să vedem în cât timp va ajunge o coloană dintr-un judeţ de la marginea ţării în Bucureşti. Astăzi şi mâine vrem să împingem capacitatea forţelor noastre la maxim”, a declarat Dragoș Tudorache

În acest exercitiu vor fi implicate toate autorităţile nu doar cele ale MAI. Vor fi alertate IGSU, spitalele, abulanţele.

Exerciţiul se va desfăşura inclusiv la nivel de comunicare publică. Astfel că vor fi comunicări regulate către media.

De asemena, gestiunea exercitiului se va muta la facilitatea de la Ciolpani.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a transmis populaţiei să nu intre în panică dacă va vedea coloane de maşini de poliţie, pompieri sau ambulanţe.

La exerciţiu participă şi Statul Major al Forţelor Armate.

Scopul este verificarea timpilor de reacție și capacitatea de mobilizare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar