full screen background image

Sindicaliştii suceveni din sănătate, în grevă generală

Luni, 31 octombrie, sindicaliştii SANITAS care lucrează în unităţile sanitare sucevene se află în grevă generală, raliindu-se astfel acţiunilor de protest care se desfăşoară în întreaga ţară.

În şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România, analiza impactului şi rezultatelor acţiunilor sindicale revendicative din ultima lună a constatat o creştere a nivelului de nemulţumire în rândul salariaţilor din sănătate, ca urmare a punerii în aplicarea a OUG 20/2016 şi OUG 43/2016, cu atât mai mult cu cât atitudinea guvernanţilor a fost de indiferenţă şi de lipsă totală de deschidere la dialog.

În consecinţă s-a hotărât continuarea protestelor, conform calendarului stabilit în luna septembrie 2016, prin declanşarea grevei generale, acţiune la care vor participa şi cei peste 2000 de membri Sanitas suceveni din spitale.

Preşedinte USJ SANITAS Suceava, Romică BALAN:

“Precizăm clar că vor fi respectate prevederile legale referitoare la acţiunile de grevă şi că va fi asigurată o treime din activitatea obişnuită şi toate urgenţele medico-chirurgicale.

Pacienţii internaţi vor beneficia de tratament şi îngrijire medicală completă şi nu vor avea de suferit sub nici o formă.

Pacienţilor cu boli cronice, fără risc vital, le cerem scuze anticipat pentru că, fără a avea vreo vină, vor fi afectaţi de acţiunile noastre şi le solicităm să dovedească răbdare şi înţelegere faţă de colegii noştri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat.

În acelaţi timp facem apel către toate partidele politice parlamentare să dea dovadă de maturitate şi să îşi asume repararea inechităţilor şi nedreptăţilor generate de cele două ordonanţe de urgenţă, respectiv OUG 20/2016 şi OUG 43/2016 în cel mai scurt timp posibil, putând astfel să deblocheze activitatea în sistemul sanitar public de stat.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar