full screen background image

Protest spontan al poștașilor din toată țara

Sute de poștași din toată țara au blocat, joi, activitatea în oficii, alăturându-se astfel protestului spontan care a început miercuri noaptea la Cluj. Angajaţii Poştei au decis să nu mai lucreze la ghişee şi să nu mai distribuie corespondenţa după ce negocierile dintre conducerea companiei şi sindicalişti au eşuat.

Poștașii spun că nu vor relua lucrul până nu le vor fi rezolvate revendicările, în special cea legată de majorarea salarială, relatează News.ro.

În Cluj, protestul durează de mai bine de 12 ore. Protestul spontan al poştaşilor clujeni a început miercuri, la ora 23.00, când 40 de angajaţi de la Centrul Regional de Tranzit Cluj au oprit lucrul timp de o oră. Activitatea s-a mai oprit încă o dată la ora 1.00 şi nu s-a mai reluat, joi dimineaţă, la ora 8.00, alăturându-se acţiunii şi lucrărori din alte zece oficii poştale de pe raza judeţului.

De asemenea, peste 80 la sută din angajaţii din Serviciul Judeţean de Poştă Alba au intrat, joi dimineaţă, în grevă generală, ceea ce înseamnă că poştaşii nu au mai plecat pe teren, iar angajaţii de la ghişee nu mai desfăşoară niciun fel de activitate.

Și angajaţii din judeţul Sibiu s-au raliat protestului naţional. În judeţul Sibiu sunt 400 de poştaşi, 360 dintre aceştia fiind înscrişi în sindicat. Activitatea în majoritatea agenţiilor este blocată în acest moment.

Peste 80 la sută din angajaţii din Serviciul Judeţean de Poştă Alba au intrat, joi dimineaţă, în grevă generală, ceea ce înseamnă că poştaşii nu au mai plecat pe teren, iar angajaţii de la ghişee nu mai desfăşoară niciun fel de activitate.

Activitatea Poștei a fost întreruptă și în Buzău. Toate ghişeele instituţiei sunt închise, potrivit liderului de sindicat al poştaşilor buzoieni, Ion Bogdan.

Aproximativ 700 de angajaţi ai Poştei protestează în judeţul Prahova

Nici în judeţul Prahova oficiile poştane nu sunt deschise publicului ca urmare a protestului angajaţilor Poştei Române. În cele peste 40 de oficii poştale angajaţii au venit la lucru, nu au ieşit în stradă, dar nu au deschis ghişeele. Este vorba despre aproximativ 700 de persoane care participă la acest protest.

La Ploieşti persoanele care au mers la oficiile poştale au fost întâmpinate de afişe pe care scrie „Protest salarial”.

Poştaşii din Vaslui protestează pe termen nedeterminat. Liderul sindical din Vaslui a spus că salariaţii sunt hotărâţi să nu înceapă activitatea până când conducerea nu acceptă propunerea noastră

În Vrancea sunt închise toate centrele regionale de tranzit din România, toate judeţele, potrivit sindicaliștilor. Poştaşii din Vrancea au început protestul la prima oră.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza