full screen background image

Proiecţie eveniment a filmului “Afacerea Est”, la Gura Humorului

Vineri, 28 octombrie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Gura Humorului va avea loc proiecţia eveniment a fillmului “Afacerea Est”, o comedie spumoasă, cu Ion Săpdaru și Constantin Pușcașu.

„Afacerea Est” spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Săpdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Igor Cobileanski s-a simțit mereu apropiat de comedie: „Așa am început de fapt. «Afacerea Est» este o tragi-comedie și vine ca o continuare a scurtmetrajelor pe care le-am făcut acum ceva timp și care au avut mare succes: «Când se stinge lumina», «Sașa, Grișa și Ion» și «Plictis și inspirație». Tot timpul mi-au fost dragi”.

Produs de “Alien Film”, în co-producție cu Lituania și Republica Moldova, acest road movie a fost filmat vara trecută în România timp de 25 de zile. Căldura înăbușitoare l-a ajutat pe directorul de imagine lituanian Feliksas Abrukauskas să creeze atmosfera aridă dorită de regizor: „Arșița în care am lucrat a reușit să treacă și de cameră și astfel am obținut dimensiunea de optimism absurd, sursa comediei în film”.

afa

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza