full screen background image

Ţigări de contrabandă ascunse în lonjeroanele unui microbuz, descoperite în Vama Siret

În seara zilei de 25 octombrie, în jurul orei 22.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Vasyl P., în vârstă de 50 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, bagajelor şi persoanei.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în lonjeroanele microbuzului, cantitatea de 498 de pachete cu țigări, marca Marlboro, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 623 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, microbuzul marca Mercedes, în valoare de aproximativ 27.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spaţii special amenajate pentru transportul țigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 26 octombrie 2016.

comments

comments




Leave a Reply

avatar