full screen background image

România ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)

Vești noi de la Bruxelles pentru România și Bulgaria. Parlamentul European a adoptat, marţi, o rezoluţie prin care îndeamnă Comisia Europeană să înlocuiască Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) care vizează România şi Bulgaria cu un instrument privind evaluarea stadiului democraţiei şi statului de drept în toate statele membre UE.

“În scopul opririi abordării actuale (…) privind situaţii percepute ca fiind încălcări ale principiilor democratice, ale principiilor statului de drept şi ale drepturilor fundamentale în statele membre UE, Comisia Europeană trebuie să creeze un mecanism obligatoriu pentru monitorizarea anuală a datelor din aceste sfere”, arată rezoluţia adoptată marţi de Parlamentul European cu 405 voturi pentru, 171 împotrivă şi 39 de abţineri, scrie Mediafax.

MCV a fost introdus de Comisia Europeană în momentul aderării la UE, în 2007, pentru a monitoriza progresele celor două state în privinţa statului de drept, combaterii corupţiei şi, în cazul Sofiei, a contracarării criminalităţii organizate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar