full screen background image

Despre apetitul sucevenilor pentru citit și despre o campanie de colectare de cărți, cu Alina Balațchi, cofondatoarea aplicației MyRo, şi cu directorul Bibliotecii “I.G. Sbiera” din Suceava, Gabriel Cărăbuș!

Zi de marți cu Alina Balațchi, cofondatoarea aplicației MyRo, şi cu directorul Bibliotecii “I.G. Sbiera” din Suceava, Gabriel Cărăbuș, în studioul Viva Fm. Am discutat despre apetitul sucevenilor pentru citit și despre o campanie de colectare de cărți pentru copiii românilor din diaspora. În acest scop, la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava, toţi cei care doresc pot dona cărţi pentru ca aceşti copii să nu uite cultura şi limba românească.

”Mi s-a părut firesc dacă noi primim cărți donate de către comunitatea din diaspora, să întoarcem gestul și să organizăm la Suceava o altă campanie publică de adunare de carte, carte pentru vârstele mai mici: abecedare, manuale școlare sau cărți de lectură pentru cei mici.

De această dată pentru comunitatea română din Marea Britanie și din Atena. Noi putem sprijini acest demers, pentru a nu se uita limba, pentru a o învăța, pentru a reține nuanțele în ceea ce înseamnă limba ta maternă, până la urmă”, a spus Gabriel Cărăbuș, directorul Bibliotecii “I.G. Sbiera” din Suceava.

Mesajul acestei campanii este acela de promovare a culturii şi literaturii din România în rândul comunităţilor de români din străinătate. Pentru ca aceşti copii să nu uite cultura şi limba românească şi pentru o integrare mai uşoară a lor în societatea românească la revenirea în ţară.

”Mergeți să citiți și îndrumați-vă copiii către această lume frumoasă a cărților, pentru că așteaptă mâini dibace să le răsfoiască” a declarat Alina Balațchi, cofondatoarea aplicației MyRo.

Interviul integral cu Alina Balațchi, cofondatoarea aplicației MyRo şi directorul Bibliotecii “I.G. Sbiera” din Suceava, Gabriel Cărăbuș, mai jos:

comments

comments




Leave a Reply

avatar