full screen background image

Haos la frontiera cu Bulgaria: ”Podul Prieteniei” Giurgiu-Ruse va fi închis, până duminică, timp de cinci ore

Provocare pentru şoferii care vor să iasă din ţară. Timp de trei zile, Podul “Prieteniei” Giurgiu-Ruse va deveni Podul “Coșmarului”. Până duminică, traficul rutier pe podul care face legătura cu Bulgaria va fi închis preţ de cinci ore pentru încercări de rezistenţă la traficul greu, informează B1 TV.

Pentru a nu se forma coloane de maşini la graniţa cu vecinii de la sud, poliţiştii recomandă şoferilor să folosească şi alte puncte de trecere a frontierei.

Vibraţii mai ceva ca la seism la fiecare trecere a autovehiculelor de mare tonaj. Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse intra în trepidaţii atunci când tirurile treceau unul după altul frontiera către Bulgaria. Motiv pentru care autorităţile au hotărât să ia măsuri. După luni în şir în care şoferii au fost ţinuţi pe loc în cozi infernale din cauza reparaţiilor, acum Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă noi lucrări la podul ce face legătura între Giurgiu şi Bulgaria. Astfel că traficul rutier va fi închis timp de trei zile în intervalul orar 7:25 – 12:20. Măsura este luată pentru a testa siguranța suprastructurii podului.

De pătimit au tot şoferii, care ştiu bine: Podul Prieteniei se trece cu nervi.

Contractul pentru lucrările de reparație la Podul Prieteniei a fost încheiat în luna octombrie a anului 2014 pentru o durată de 16 luni, proiectare și execuție, cu firmele Collini Lavori și Tecnic Consulting. Valoarea acestora a fost stabilită la 10 milioane de euro. Lucrările trebuiau definitivate în martie anul acesta. Ulterior însă, fără prea multe explicații, închiderea reparației a fost amânată pentru noiembrie 2016.

Pentru a evita așteptarea la podul Giurgiu-Ruse, şoferilor li se recomandă puncte alternative de trecere a frontierei cu Bulgaria, precum cel de la Calafat, Bechet, Zimnicea, Călărași sau Vama Veche.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza