full screen background image

Două persoane reţinute, două maşini şi ţigări confiscate, după o urmărire în trafic la Vicovu de Sus

Poliţiştii au acţionat în noaptea de 20/21 octombrie, cu efective sporite, pe drumurile publice din zona nordică a judeţului în vederea creşterii gradului de siguranţă publică, reducerii riscului rutier şi identificării persoanelor implicate în activităţi ilicite. Astfel, în urma unui control în trafic au fost identificaţi şi reţinuţi doi bărbaţi care transportau aproape 120.000 de bucăţi de ţigarete de contrabandă, întreaga cantitate, precum şi vehiculele folosite, fiind confiscate de poliţişti.

În seara zilei de joi, în jurul orei 19.10, în timp ce acționa pe raza de competență, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, care circula în coloană cu alte două autoturisme.

Conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 2 km.

În timpul urmăririi, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a oprit pe un teren agricol, după care, a părăsit autoturismul și a fugit.

În urma verificării interiorului autoturismului abandonat, polițiștii au găsit 5.968 de pachete cu țigări (119.360 bucăţi ţigarete), fără banderole fiscale.

Ulterior, polițiștii au oprit în zonă un alt autoturism înmatriculat în străinătate și aflat inițial în coloană, condus de un bărbat, de 31 de ani, din comuna Brodina, ocazie cu care, în interior, a fost identificat ca pasager, conducătorul autoturismului urmărit și abandonat, ca fiind un tânăr, de 20 de ani, din aceeași localitate.

Țigările, în valoare de aproximativ 60.000 de lei, au fost confiscate, iar cele două autoturisme, unul în valoare de aproximativ 3.000 de euro și celălalt de circa 2.500 de euro, au fost indisponibilizate la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „contrabandă” și „complicitate la infracțiunea de contrabandă”, cei doi suspecți fiind reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea stabilirii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar