full screen background image

Colegiul Psihologilor cere reluarea concursului pentru directori de şcoli

Concursul pentru directorii de şcoli este ilegal, acuză Colegiul Psihologilor. Ei spun că Ministerul Educaţiei a dat un test care trebuia avizat şi de specialişti autorizaţi. Oficialii din minister îi asigură, însă, pe toţi candidaţii că examenul este legal şi continuă. Ei spun că testul a fost unul de competenţe manageriale şi cognitive, şi nu unul psihologic.

Examenul scris pe care profesorii l-au susţinut săptămâna trecută i-a enervat pe psihologi: au fost şi întrebări care ţin de testarea psihologică, dar nu ar fi fost elaborate cu ajutorul unor specialisţi din colegiul psihologilor.

Întrebările din testul grilă au fost făcute împreună cu profesori de psihologie. Colegiul Psihologilor din România nu-i recunoaşte că specialişti.

Psihologii cer reluarea concursului pentru directorii de şcoli. Însă, reprezentanţii ministerului continuă concursul şi susţin că solicitarea acestora nu este întâmplătoare. Recent, a fost pusă în dezbatere publică o hotărâre de guvern care mai taie din puterile Consiliului.

Concursul de directori se va încheia pe 17 noiembrie, iar primele rezultate vor fi afişate a doua zi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar