full screen background image

20 de kilograme de şalău cu viermi au ajuns la cumpărători, înainte ca Direcţia Sanitar Veterinară Suceava să retragă peştele de la vânzare

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a fost sesizată să retragă de pe piaţă peştele identificat ca fiind parazitat cu viermi Anisakis, dar toată cantitatea incriminată fusese deja vândută, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vasile Semeniuc.

Potrivit sursei citate, DSVSA Suceava a fost notificată prin sistemul de alertă rapidă că a fost depistat peşte parazitat cu de viermi Anisakis şi s-au luat măsuri pentru retragerea produsului din lotul incrimat de la comercializare.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava a spus că au fost identificate unităţile de comercializare cu amănuntul, în vederea retragerii unei cantităţi de 20 de kilograme de şalău parazitat, provenit din lotul incriminat, dar la data controlului inspectorilor sanitari veterinari s-a constatat faptul că acest produs fusese deja vândut.

Semeniuc a subliniat că, în aceste condiţii, următoarele loturi care vor veni vor fi verificate de inspectorii sanitari veterinari şi vor fi retrase de la comercializare, dacă vor face parte din cele cu peşte parazitat.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava a precizat că aceste larve sunt distruse prin tratarea termică a peştelui parazitat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar