full screen background image

Preţul gigacaloriei ar putea fi redus în Rădăuţi, în lunile decembrie, ianuarie şi februarie

Caloriferele rădăuțenilor branșați la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice s-au încălzit în seara de 5 octombrie, pentru prima dată în această toamnă, și de atunci agentul termic este distribuit în fiecare zi.

SC Servicii Comunale SA a început furnizarea agentului termic din cauză că temperatura aerului a scăzut foarte mult în ultima perioadă și, mai ales pe timpul nopților, au fost temperaturi mai mici de 10 grade Celsius, ceea ce, potrivit legii, presupune furnizarea energiei termice în locuințe.

Programul zilnic de încălzire a locuințelor este 5.00 – 9.00 și 17.00 – 23.00.

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, a precizat, la VIVA FM, că persoanele care au nemulțumiri sau întâmpină orice fel de probleme, se pot adresa la dispeceratul Servicii Comunale din cartierul Călărași.

Prețul gigacaloriei este același ca și în iarna trecută, iar cei interesați trebuie să știe că și în iarna 2016 – 2017 se acordă subvenții de la Primărie.

În plus, primarul Rădăuțiului a afirmat că în ședința Consiliului Local din luna noiembrie va supune spre dezbatere și aprobare un proiect conform căruia în lunile de vârf, respectiv decembrie, ianuarie și februarie să scadă prețul cu 10 lei/ gicacalorie, efort financiar care ar urma să fie suportat de Primăria Rădăuți.

Nistor Tătar a mai precizat, la VIVA FM, că la Rădăuți nu este o situație alarmantă în ceea ce provește datoriile populației către SC Servicii Comunale, deși există proprietari care nu au plătit, din diverse motive, datoriile către societatea furnizoare.

Servicii Comunale are în prezent o linie de credit prin care reușește să acopere o parte din sumele datorate de populație.

Rădăuțenii mai trebuie să știe că la Asociațiile de proprietari există cereri pentru acordare de subvenții la încălzire, iar cei care au dreptul la aceste subvenții se pot prezenta la Asociațiile de care aparțin, unde să solicite cererile tip pentru a fi completate și unde vor primi informațiile necesare.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar