full screen background image

Primarul de Rădăuţi, Nistor Tătar: “Dacă nu primim sprijin pentru realizarea centurii municipiului, punem bariere la intrările în localitate!”

În vara acestui an, după investirea în funcția de primar a lui Nistor Tătar, în Rădăuți a început o amplă campanie de asfaltare a străzilor.

Suma necesară pentru turnarea a două covoare asfaltice pe o lungime de 6,1 km, aplicarea bordurilor aferente și aplicarea marcajelor rutiere corespunzătoare, este de 5.000.000 de lei.

Străzile cu care s-a început sunt Calea Bucovinei – zona Hipodrom, str. Iacob Zadik, Hipodromului, Ştefan cel Mare până la Şcoala Gimnazială ”Regina Elisabeta”, 1 Mai, şi Piaţa Unirii.

Pe cele mai multe dintre aceste străzi s-au efectuat în primăvara acestui an lucrări de schimbare la reţelele de apă şi canal, iar pentru că firma constructoare nu a adus lucrările la un stadiu corespunzător, s-a ajuns ca drumurile să fie într-o stare jalnică.

Primarul Nistor Tătar a spus, la VIVA FM Rădăuți, că speră ca vremea să mai țină cu rădăuțenii, iar în următoarele două săptămâni să reușească să finalizeze măcar cele mai importante lucrări care au fost începute.

În caz de vreme rea, se poate lucra la repararea trotuarelor pe Calea Bucobinei, 1 Mai și Calea Cernăuți.

Referitor la starea finală a drumurilor asfaltate, primarul spune că este mulțumit de prestația constructorului, însă recunoaște că întotdeauna este loc de mai bine.

Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți vor începe în primăvara anului 2017, după cum a spus la Suceava, în vizita din luna septembrie, Cătălin Homor, directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Lucrările vor fi executate de compania UMB Spedition.

Contractul de execuţie a şoselei de centură a municipiului Rădăuţi a fost semnat în luna mai 2011, valoarea acestuia fiind de 82 de milioane de lei, la care se adăuga TVA de circa 19 milioane de lei.

Conform proiectului, şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi va avea 16 kilometri.

Primarul municipiului Răăduți, Nistor Tătar, a spus la VIVA FM Rădăuți că are sprijinul Consiliului Județean pentru realizarea acestui proiect, implicit a președintelui Gheorghe Flutur.

Dacă lucrările nu vor începe la data stabilită, Tătar amenință că va bloca intrările în municipiu.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar