full screen background image

Începe procesul lui Gabriel Oprea

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe procesul în care fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, este cercetat pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri. Mai exact, este vorba despre dosarul în care este cercetat pentru că ar fi cumpărat o maşină de lux din banii ministerului.

Fostul ministru este așteptat, luni, la ÎCCJ, unde se va judeca primul termen al acestui proces. Astăzi se vor analiza în camera preliminară cererile și excepțiile ridicate de avocați și procurori.

Gabriel Oprea este acuzat că ar fi fost de acord ca din banii serviciului secret al Ministerului de Interne (MAI) să fie cumpărat un autoturism de lux pe care l-a folosit exclusiv. Mai mult, procurorii anticorupție spun că în sediul Ministerului, şeful de la interne avea canapele noi, dar şi un jacuzzi, cumpărate tot din banii pe care ministerul ar fi trebuit să-i cheltuiască pentru combaterea corupţiei.

Cel mai ieftin model de Audi A8 costă 84.000 de euro și este o limuzină cu motorizări ce pornesc de la 260 de cai putere. Procurorii DNA spun că un astfel de model ar fi fost cumpărat de şefii Serviciului Secret din MAI special pentru ministrul Gabriel Oprea, după ce acesta a fost de acord să dea mai mulţi bani serviciului secret de informaţii al MAI şi să schimbe destinaţia unor fonduri.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza