full screen background image

Trofeul Festivalului Național de Folk “Nada Florilor” a fost câștigat de Paul – Adrian Tihan din Fălticeni

Festivalul Național Concurs de Muzică Folk pentru Tineret “Nada Florilor” Fălticeni s-a desfăşurat în perioada 15-16 octombrie.

Premiile Festivalului au fost următoarele:

Marele premiu – Trofeul “Nada Florilor” (2.000 lei): Paul – Adrian Tihan (Fălticeni)

Secțiunea creație:

Locul 1 (1.000 lei): Victor – Mihai Moșoi (Bușteni, jud. Prahova)

Locul 2 (750 lei): Trupa EFFECTIV (Piatra Neamț)

Locul 3 (500 lei): Ștefana Anechiforesei (Fălticeni)

Secțiunea interpretare:

Locul 1 (1.000 lei): Mateiana Anechiforesei (Fălticeni)

Locul 2 (750 lei): Vlad Calimandriuc (Botoșani)

Locul 3 (500 lei): Ionuț Stoian (Zănești, jud. Neamț)

Premiul special al juriului (500 lei): Andra Cristina Frunză (Dorohoi, jud. Botoșani)

Mențiuni (100 lei): Antonio Tănasă (Dorohoi, jud. Botoșani), Trupa KM 0 (Piatra Neamț), Ioana Vîrvara (Vadu Moldovei, jud. Suceava)

Președintele juriului a fost cantautorul Walter Ghicolescu. Premiile, în valoare totală de 7.300 de lei, au fost asigurate de Primăria Municipiului Fălticeni și Asociația Pathos Cultural. Festivalul s-a desfășurat la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”. Invitați în recital au fost: Walter Ghicolescu, Trupa FolkFrate și Vasile Șeicaru.

“Mă bucur că reușim, în ciuda greutăților, să continuăm acest festival. Din discuțiile pe care le-am avut cu membrii juriului, aceștia mi-au spus cu toată sinceritatea că prestația concurenților a fost deosebită. Sunt copii valoroși, foarte buni și asta mă bucură și mă face să promit că acest festival va avea continuitate.” – prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

“Am reușit să organizăm și în acest an Festivalul de folk Nada Florilor, cu toate că a fost foarte greu având în vedere înrăutățirea vremii. Cu toate acestea, calitatea spectacolului a fost foarte bună, juriul a fost mulțumit de ceea ce a văzut. Vreau să mulțumesc Primăriei Fălticeni, Consiliului Local, domnului primar care de la început a susținut această idee și continuă să fie alături de noi. Mulțumim în egală măsură și Direcției Județene pentru Tineret și Sport Suceava dar și sponsorilor din Fălticeni și București.” – Marius Irimia, organizatorul festivalului, președintele Asociației Pathos Cultural.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar