full screen background image

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a alăturat inițiativei Startup Europe Comes to Universities

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza evenimentul We Start You Up! ca urmare a aderării la Startup Europe Comes to Universities (SEC2U), inițiativă adresată universităților din Europa pentru a le permite să îşi prezinte eforturile pe care le depun pentru răspândirea culturii antreprenoriale. Inițiativa SEC2U este aprobată si susținută de Comisia Europeană (Startup Europe).

Startup Europe Universities Network (SEUN) are ca scop crearea unei comunități europene alcătuită din universități și parcuri de afaceri, prin iniţierea unui forum activ, orientat către schimbul de informații și de bune practici, care sa susțină dezvoltarea antreprenoriatului. Membrii SEUN sunt: Universitatea din Salamanca, Universitatea din Cantabria, Universitatea Tehnică din Cartagena și U-Tad University Center din Spania, Universitatea din Cambridge și Ravensbourne din UK, Dublin City University din Irlanda și Universitatea din Nova din Portugalia.

Startup Europe Comes to Universities se va desfășura în săptămâna 17-21 octombrie 2016, când universitățile europene participante vor organiza evenimente care reunesc antreprenori, oameni de afaceri și reprezentanți ai autorităților locale și ai universităților, în scopul de a prezenta sprijinul disponibil, care să ducă către stabilirea de noi contacte. De asemenea, vor fi împărtășite povești de succes.

Obiectivul principal al evenimentelor SEC2U este să prezinte angajamentul universităților europene pentru a crea o cultură puternică a antreprenoriatului și a inovării în comunitatea universitară. Se urmărește, astfel, crearea de startup-uri și spinoff-uri cu valoare adăugată ridicată, bazată pe cunoaștere și dezvoltare tehnologică.

În timpul evenimentului We Start You Up! organizat la Suceava, pe data de 19 octombrie 2016, tinerii antreprenori vor putea să se familiarizeze cu oportunitățile de sprijin disponibile pentru creșterea afacerilor lor. În plus, se va oferi şansa de a pune bazele unor rețele de colaborare între participanți.

Reprezentanții Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava, împreună cu invitații si studenții, vor încerca să identifice si să genereze noi posibilități de colaborare între centrele de cercetare din USV și mediul de afaceri local. În acest sens, centrul INCUBAF va oferi informații actualizate cu privire la infrastructura antreprenorială existentă și va informa cu privire la surse de finanțare care vor stimula noi conexiuni între antreprenori.

Participarea la evenimentul We Start You Up! este gratuită şi se face pe bază de înscriere la adresa: http://startupeuropeuniversities.eu/stefan-cel-mare-university/

comments

comments




Leave a Reply

avatar