full screen background image

Municipiul Suceava, pregătit pentru prima ninsoare

Primăria municipiul Suceava este pregătită pentru o primă confruntarea cu eventualele ninsori.

Asigurarea este dată de către viceprimarul Lucian Harşovschi, responsabil cu salubritatea şi deszăpezirea oraşului, declaraţia sa venind pe fondul anunţării, de către meteorologi, a posibilelor ninsori.

Harşovschi: “Întotdeauna, odată cu începerea lunii octombrie, ne putem aştepta la ninsori. De altfel, avem o prognoză pentru lapoviţă şi ninsoare pentru sfârşitul acestei săptămâni. În aceste condiţii, operatorul specializat, respectiv asocierea de firme Florconstruct şi Diasil Service, are deja maşini echipate pentru a interveni.”

Viceprimarul crede că o mare parte de vină pentru problemele din trafic o au şi conducătorii auto, care nu îşi dotează maşinile în mod corespunzător, inclusiv cu anvelope de iarnă.

Harşovschi: “Trebuie precizat, pentru toată perioada sezonului rece, că în primul rând se va interveni pe arterele principale, care adună fluxurile de trafic, după care se va intra pe străduţele lăturalnice. În această iarnă, pe carosabil şi trotuare vor fi împrăştiate sare, nisip şi soluţie safecoat, nici într-un caz pietriş. De asemenea, în pante vor fi amplasate lădiţe cu antiderapant.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar