full screen background image

Fundația EGGER pentru comunitatea locală

Fundația EGGER investește în viitorul nostru!

Primul ONG al companiei este dezvoltat în România

Obiectivul Fundației EGGER este să dezvolte și să implementeze proiecte cu scopul de a îmbunătăți condițiile de trai, sănătate, educație și cultură ale comunităților locale și de a furniza beneficii suplimentare în regiunea fabricii EGGER din Rădăuți.

Bugetul anual al fundației este de 450.000 LEI (aprox. 100.000 euro). Primele proiecte în curs de implementare sunt: achiziția de echipamente moderne pentru 5 laboratoare de fizică; un program educație juridică pentru 2.500 de liceeni; cursuri de prim ajutor premedical pentru 1.100 de elevi (clasele I-XII) și cadre didactice; mobilier pentru o nouă clădire școlară cu 14 săli de clasă.

Fundația EGGER identifică necesitățile reale ale comunităților locale și implementează proiecte durabile pentru grupurile țintă. Echipa Fundației EGGER este alcătuită dintr-un Consiliu Director, un Consiliu Consultativ (membri onorifici), un Secretar și Voluntari.

Fundația este administrată de către Consiliul Director, care organizează întâlniri periodice cu membrii Consiliului Consultativ și stabilește direcțiile strategice. De asemenea, luăm în considerare sugestiile comunității locale, dar și pe cele ale personalităților publice. Activitățile și proiectele fundației vor fi prezentate în mod transparent și online, la adresa: www.fundatiaegger.ro.

Consiliul Consultativ al Fundației EGGER

Consiliul Consultativ include membri onorifici; specialiști și reprezentanți de frunte ai comunităților locale din domeniile academice și educaționale, medicale, culturale, media și cel al activităților caritabile. Membrii acestuia se identifică cu valorile noastre și împărtășesc obiectivele comune ale activității noastre fără a avea beneficii financiare. “Suntem foarte încântați de faptul că persoanele nominalizate au fost de acord să ia parte la acest proiect, contribuția lor fiind esențială pentru noi.  Consiliul Consultativ propune Consiliului de Director idei de proiecte cu scopul de a îmbunătăți condițiile de trai, sănătate, educație și cultură în regiunea în care ne desfășurăm activitatea“, precizează Ioan Banciu, Președinte Fundația EGGER.

Membrii Consiliului Consultativ al Fundației EGGER sunt:

→ Prof. Adrian Graur – Conducător Doctorat, Profesor la Departamentul de Calculatoare, Automatică și Electronică; Rector Emeritus al Universității „Ștefan cel Mare”
→ Luca Ciubotaru – Delegat de Tineret al României la Organizația Națiunilor Unite (ONU) în mandatul 2014 – 2015, Consilier în cadrul  Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic
→ Corneliu Dediu – Director Crucea Roșie Română, filiala din județul Suceava
→ Corneliu Cîrdeiu – Director editorial la Rădăuțiziar și jurnalist cu o vastă experiență

Primele proiecte

Membrii Consiliului Consultativ au elaborat următoarele idei de proiecte potrivit statutului fundației și a celor patru direcții strategice principale.

adrian-graurAdrian Graur – Conducător Doctorat, Profesor la Departamentul de Calculatoare, Automatică și Electronică; Rector Emeritus al Universității „Ștefan cel Mare” – este coordonatorul de proiect pentru achiziția de echipamente moderne și de ultimă generație pentru laboratoarele de fizică a 5 licee din Rădăuți (C.N. “Eudoxiu Hurmuzachi“), Suceava (C.N. “Ștefan cel Mare“), Câmpulung Moldovenesc (C.N. “Dragoș-Vodă“), Fălticeni (C.N. “Nicu Gane)“ și Vatra Dornei (Liceul Teoretic “Ion Luca“). Fiecare set este identic și este compus din surse de alimentare, galvanometru, modul pentru fizică moleculară și căldură, cutie laser optic, modul pentru electricitate și magnetism, modul pentru mecanică și acustică, un set de instrumente pentru spectrul magnetic, un tub catodic și un multimetru analogic.  Fiecare kit are o valoare aproximativă de 22.500 LEI (aprox. 5.000 euro), iar cea mai mare parte a echipamentelor a fost distribuită în luna septembrie, înainte de începerea anului școlar. Prima etapă a proiectului promovat de către Adrian Graur se apropie de valoarea totală de 112.500 LEI (aprox. 25.000 euro).

 

luca-ciubotaruLuca Ciubotaru – Delegat de tineret al României la Națiunile Unite în mandatul 2014 – 2015, Consilier în cadrul al Ministrului Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic – sprijină dezvoltarea și educația non formală a tinerilor în cadrul celor 4 licee din Rădăuți și Vicovul de Sus. Proiectul «Educația juridică pentru liceeni» se concentrează asupra organizării unor întâlniri periodice cu studenți ai Facultăților de Drept din Suceava și din Iași precum și cu tineri profesioniști, pentru a discuta cu adolescenții despre drepturile și responsabilitățile acestora  și despre modul în care acestea pot fi valorificate și pentru a le transmite noțiuni cheie despre funcționarea instituțiilor publice sau despre comportamentul tinerilor în societate. Aproximativ 2.500 de liceeni vor primi, ca suport tipărit, un Manual de Educație Juridică, recent lansat, împărțit în 15 capitole; manual ce oferă informații complete privind educația civică, educația sexuală, educația religioasă, educația rutieră și educația sanitară, conținând chiar și elemente necesare pentru orientarea profesională. Costurile aferente implementării acestui proiect sunt de peste 23.000 LEI (aprox. 5.200 euro).

corneliu-dediuCorneliu Dediu – Director Crucea Roșie Română, filiala din județul Suceava – se concentrează asupra educației pentru  acordarea primului ajutor. Sub genericul Primul Ajutor Salvează Vieți, vom instrui elevi din școlile gimnaziale și liceele din Rădăuți – Dornești – Satu Mare în domeniul acordării primului ajutor premedical. Prin aceste cursuri pentru tineri, comunitățile vor putea beneficia de ajutor premedical până la sosirea serviciului de specialitate (medic, ambulanță). O altă etapă importantă a acestor proiecte este crearea unor puncte și truse de prim ajutor în cadrul acestor școli și licee. Mai mult decât atât, acest proiect răspunde nevoii de cursuri de educație sanitară, cursuri care lipsesc din sistemul de educație românesc. Fundația EGGER va investi mai mult de 22.500 LEI (aprox. 5.000 euro) în educația acordării primului ajutor pentru tineri. Până la finalul acestei prime etape de implementare, aproximativ 1.100 de elevi vor ști cum  să acorde primul ajutor dacă este necesar.

corneliu-cirdeiuCorneliu Cîrdeiu – Director editorial la Rădăuțiziar și jurnalist cu o vastă experiență – este preocupat de condițiile de educație ale elevilor din Rădăuți. În această privință, el propune dotarea completă cu mobilier școlar a noii clădiri care ar trebui să fie funcțională până la sfârșitul anului 2017 și care va fi alocată Colegiului Tehnic din Rădăuți. În primul an, 600 de elevi vor beneficia de acest nou spațiu. Așadar, Fundația EGGER va plăti, în mai multe etape, peste 315.000 LE I(aprox. 70.000 euro)  pentru mobilierul necesar pentru 14 săli de clasă, laboratoare și alte spații administrative.

Consiliul Director Fundația EGGER

Activitatea fundației este coordonată de către membrii Consiliului Director care aprobă propunerile de proiect precum și bugetele anuale pentru fiecare proiect. Secretarul este persoana de contact pentru Fundația EGGER, precum și coordonatorul voluntarilor.

Consiliul Director:
• Președinte – Ioan Banciu, Director Divizie Tehnic/Producție EGGER Europa de Est
• Membru – Decebal Bădescu, Director Comercial fabrica EGGER din Rădăuți
• Membru – Leonard Curcumelis, Director Financiar/Administrativ fabrica EGGER din Rădăuți
Secretar & coordonator voluntari Lucian Barbacaru – Comunicare și Relații Publice fabrica EGGER din Rădăuți

Voluntari

Cea mai importantă resursă a Fundației EGGER o constituie voluntarii. Responsabilitatea socială și implicarea fac parte din cultura noastră, iar colegii noștri dovedesc acest lucru ori de câte ori este necesar. Până în prezent, aproximativ 17 angajați și-au depus cererile pentru a deveni voluntari ai Fundației EGGER și s-au implicat în diferite proiecte interne.

Fundația EGGER investește în viitorul nostru!

→ Echipa Fundației EGGER este alcătuită dintr-un Consiliu Director, un Consiliu Consultativ (membri onorifici) un Secretar și voluntari.
→ Membrii Consiliului Consultativ: Prof. Univ. Dr. Ing. Adrian Graur, Luca Ciubotaru, Corneliu Dediu, Corneliu Cîrdeiu.
→ Consiliul Director: Ioan Banciu, Decebal Bădescu, Leonard Curcumelis
→ Secretar & coordonator voluntari: Lucian Barbacaru
→ Fundația EGGER investește aproximativ 100.000 EUR în 4 proiecte ale Consiliului Consultativ.     →    5 licee din județul Suceava au laboratoare de fizică moderne datorită lui Adrian Graur
→ 2.500 de elevi din Rădăuți vor învăța despre drepturile și responsabilitățile lor legale printr-un proiect promovat de Luca Ciubotaru
→ 1.100 de elevi din școli gimnaziale și licee vor participa la un curs de acordare a primului ajutor prin intermediul unui proiect inițiat de Corneliu Dediu
→    Dotare completă cu mobilier școlar a noii clădiri  construite și care va fi alocată Colegiului Tehnic din Rădăuți. În primul an, 600 de elevi vor beneficia de aceasta, mulțumită implicării lui Corneliu Cîrdeiu
→ Activitățile și proiectele fundației sunt disponibile și online, la adresa: www.fundatiaegger.ro.

egg

comments

comments




Leave a Reply

avatar