full screen background image

Despre prima zi a Festivalului „Toamnă la Voroneț” şi despre programul de astăzi, cu prezentatorul evenimentului, Andrei Giurgia!

Festivalul Internațional de Film, Diaporamă, și Fotografie „Toamnă la Voroneț” a debutat, ieri, la Gura Humorului, cu proiecția filmului „Orient express” regizat de Sergiu Nicolaescu.

Andrei Giurgia, colegul nostru de la Viva FM Iași, este la Gura Humorului și ne aduce informații noi și impresii despre festival.

Andrei a povestit că, deși în termometre mercurul cobora ușor sub zero grade, oamenii s-au strâns în număr mare pentru a viziona filmul care a deschis festivalul, dar și pentru a admira cele două expoziții: „Descoperă arhiva fotografică AGERPRES”, în prezența directorului general al AGERPRES – Alex Giboi, și expoziția pictorului Radu Bercea, „Memoria retinei gulagului românesc”, în care sunt conturate scene de tortură atât din timpul războaielor, cât și din timpul regimului comunist.

Colegul nostru a vorbit şi despre programul de astăzi al evenimentului:

Spre seară, cinefilii s-au strâns în sala mare a Casei de Cultură din Gura Humorului pentru a urmări filmul istoric „Reconstituirea” în prezența actorului sucevean Vladimir Găitan.

Festivalul, prezentat de Andrei Giurgia, se derulează pe perioada 13-16 octombrie 2016 și, în cele patru zile, aduce în fața publicului filme precum: „Ciprian Porumbescu” (1972), „Dumbrava Minunată” (1980), „Mama” (1976), „Doar cu buletinul la Paris” (2015), dar și spectacole de teatru, expoziții, lansări de carte și excursii.

Viva FM este partener media regional al Festivalului „Toamna la Voroneț”, care are o tradiție de 36 de ani.

Festivalul a primit, încă din anul 1981, numeroase premii din partea Asociației Cineaștilor din România, Televiziunii Române și Asociației Artiștilor Fotografi din România.

comments

comments




Leave a Reply

avatar