full screen background image

Siria: Noi raiduri siriene și ruse asupra orașului Alep

Aviațiile siriană și rusă au executat joi noi raiduri asupra Alepului, după bombardamentele violente asupra cartierelor rebelilor din acest oraș soldate cu cel puțin 71 de morți în 48 de ore, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

Peste 20 de atacuri au lovit joi dimineață mai multe cartiere ale rebelilor în estul metropolei, la care s-a adăugat un avans al trupelor guvernamentale în nord-estul Alepului unde au ocupat coline în jurul sectoarelor controlate de insurgenți, a precizat aceeași sursă.

Totodată, potrivit Reuters, cel puțin patru copii au fost uciși joi în zona de vest a Alepului, aflată sub control guvernamental, în momentul în care mai multe obuze au căzut în apropierea unei școli. Agenția siriană de stat SANA a relatat că școala, situată în zona Al-Suleimaniya, a fost vizată în ceea ce a descris drept ‘un atac terorist’.

Forțele președintelui Bashar al-Assad au lansat la 22 septembrie o ofensivă pentru a prelua din nou în totalitate controlul asupra orașului Alep, fostă capitală economică a țării, divizată din 2012 între cartierele rebelilor și cele pro-regim.

Operațiunea este susținută de aviația Rusiei, care și-a intensificat atacurile la începutul săptămânii.

Șapte copii se numără printre cei 56 de civili uciși marți în cartierele rebelilor, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. Alți 15 civili au murit miercuri.

“Bilanțul a crescut, deoarece numeroase persoane au murit din cauza rănilor, în timp ce alte cadavre se află în continuare sunt dărâmături”, a spus el.

Bombardamentele rebelilor asupra cartierelor guvernamentale au dus de asemenea la moartea a opt civili marți și miercuri, a adăugat OSDO.

AGERPRES

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza