full screen background image

Peste 250 de poliţişti vor asigura ordinea publică mâine, de Sf. Parascheva

În fiecare an, creştinii ortodocşi sărbătoresc, în data de 14 octombrie, pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, eveniment religios de o mare însemnătate în România, întrucât la nivel naţional există sute de biserici de parohie închinate ei, iar moaştele sale sunt depuse la Catedrala Metropolitană din municipiul Iaşi.

De asemenea, pe raza judeţului Suceava în numeroase lăcaşuri de cult se celebrează această sărbătoare şi se organizează activităţi cu participarea unui public numeros.

Având în vedere fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice în această perioadă , poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidizării traficului dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase.

Astfel, în data de 14 septembrie, poliţiştii vor acţiona cu efective sporite, un număr de 173 poliţişti de ordine publică fiind mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică.

La aceştia se adaugă 51 de poliţişti din structurile rutiere şi 19 de investigaţii criminale.

Acestora li se vor adăuga şi alte forţe în vederea menţinerii ordinii publice în zona lăcaşelor de cult unde se vor organiza ceremonii religioase.

În aceste zone vor fi organizate 108 patrule auto şi pedestre.

Grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor acţiona în această perioadă pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, 10 luptători SAS urmând să asigure intervenţia la evenimente.

22 de autospeciale de poliţie rutieră vor fi prezente pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţie Transporturi Suceava vor acţiona pentru siguranţa cetăţenilor în staţii, triaje, dar şi în trenuri.

PENTRU SIGURANŢA DUMNEAVOASTRĂ PERSONALĂ ŞI PATRIMONIALĂ, POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ :
Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării:
– evitati deplasarile pe trasee aflate in zone mai putin circulate: campuri, parcuri, santiere;
– daca din diverse motive trebuie sa circulati dupa lasarea intunericului, ocoliti locurile neiluminate ori in care se afla unitati cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializeaza bauturi alcoolice (restaurante, baruri, discoteci);
– nu va afisati ostentativ cu obiecte de valoare (lantisoare, bratari, telefoane mobile);
– nu va lasati atrasi in locuri dosnice de catre indivizi care ofera spre vanzare diverse produse (de obicei mai ieftine dar de calitate îndoielnică);
– nu va laudati persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveti asupra dumneavostra sau acasa;

Atenţie când urcaţi pe scara vagonului sau când vă aflaţi în locuri aglomerate! Puteţi deveni o victimă a celor care fură din buzunare.

Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Portmoneul nu se aşează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor!
Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!

– nu purtati bani sau valori in buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile si cel mai des vizitate de catre hoti;
– tineti geanta in fata, protejand-o cu mana;
– acordati o mai mare atentie posetei decat plaselor de cumparaturi; siguranta posetei sa fie o grija permanenta pentru dumneavoastra; cand faceti diferite plati sau cumparaturi nu scoateti tot teancul de bani, ci numai suma care trebuie.

Nu ezitati sa luati atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni şi anunţaţi de îndată Poliţia!

comments

comments




Leave a Reply

avatar