full screen background image

Protest al angajaţilor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Angajaţii a două sindicate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) vor protesta miercuri în faţa instituţiei, aceştia solicitând condiţii de lucru mai bune, eliminarea deficitului de personal, echitate salarială şi demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

Sindicaliştii susţin că “angajaţii din penitenciare lucreză în aceleaşi condiţii pe care ministrul Raluca Prună le deplânge în ceea ce-i priveşte pe deţinuţi. Şi, chiar dacă la acest moment planul Guvernului de a cheltui cele aproximativ 740 milioane de USD pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în următorii 10 ani ca urmare a presiunilor CEDO nu mai este credibil, ramâne notabil faptul că nu s-au prevăzut fonduri şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. La nivel naţional sistemul penitenciar are un deficit de 8.000 de posturi raportat la standardele în materie emise de către ANP şi se înregistrează 1,5 milioane de ore suplimentare, iar perspectiva este ca aceşti indicatori să se înrăutăţească în condiţiile în care dinamica de personal înregistrează un trend negativ pe fondul inechităţilor salariale promovate de către ministrul Raluca Prună prin refuzul de a aplica OUG 20/2016 şi angajaţilor din penitenciare”.

De asemenea, reprezentanţii sindicatelor susţin că nu vor mai efectua ore suplimentare, anunţând un miting la data de 18 octombrie în faţa Ministerului Justiţiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar