full screen background image

Consilierii județeni ai PSD Suceava analizează posibilitatea suspendării președintelui Gheorghe Flutur

Grupul de consilieri județeni ai PSD Suceava analizează oportunitatea de inițiere a procedurii de suspendare a președintelui Consiliului Județean Suceava, în conformitate cu prevederile Legii administrației publice locale.

Purtător de cuvânt al PSD Suceava, Alexandru Rădulescu, a declarat:

“Acest demers are ca fundament atitudinea președintelui Gheorghe Flutur, care ignoră în mod repetat faptul că are obligația de a pune în aplicare hotărârile Consiliului Județean, așa cum prevede legea mai sus menționată.

Astfel, în cele aproape cinci luni de mandat, mai multe hotărâri adoptate de Consiliul Județean nu au fost duse la îndeplinire cu toate că au fost considerate ca fiind foarte importante pentru dezvoltarea economică, culturală, socială a județului Suceava. Motivul a fost, în mod evident, faptul că aceste hotărâri nu au avut paternitatea PNL-PDL Gheorghe Flutur, ci au fost promovate, la momentul respectiv, de consilierii PSD, care dețineau majoritatea.

În prezent, asistăm la o situație complet atipică, în care președintele Gheorghe Flutur se gândește să reanalizeze punerea în aplicare a unei hotărâri adoptate de majoritatea consilierilor PNL-PDL din Consiliul Județean.

Este vorba de proiectul de hotărâre care se referă la participarea unei delegații extrem de numeroase a Consiliului Județean, în luna octombrie, la așa-zisul Târg de turism de la Bergamo (de fapt participarea la o acțiune electorală mascată, la invitația vicepreședintelui PNL Diaspora, Robert Răducescu).

Consilierii PSD s-au opus acestei deplasări, explicând prin liderul lor, Cătălin Nechifor, că nu este firesc a se cheltui din banii publici o sumă importantă (92.500 de lei) pentru participarea la un târg de bunuri de larg consum, în defavoarea participării, în februarie, la un alt târg, tot la Bergamo, cu specific turistic, în care se va putea promova, cu adevărat, potențialul turistic al județului.

Consilierii PSD vor monitoriza modul în care președintele Gheorghe Flutur va explica de ce nu pune în aplicare o hotărâre adoptată, în mod obedient și nejustificat, de majoritatea formată de colegii săi de partid, în Consiliul Județean, și de ce nu a ținut cont de sugestiile sau amendamentele formulate pertinent de consilierii PSD (element esențial pentru instalarea unui climat de normalitate în Consiliul Județean).

comments

comments




Leave a Reply

avatar