full screen background image

USV vrea transparență la acordarea locurilor bugetate

Consorțiul universitar “Academica Plus”, format din 10 universități, printre care și “Ștefan cel Mare” Suceava, solicită stabilirea unei metodologii transparente de alocare a cifrei de școlarizare universităților de stat, având în vedere că numărul locurilor bugetate la licență, masterat și doctorat repartizate fiecărei universități este determinant pentru asigurarea resurselor financiare necesare bunei funcționări în condițiile respectării standardelor de calitate.

Rectorul USV, Valentin Popa, a precizat că membrii Consorțiului propun implicarea factorilor de decizie din Ministerul Educației la finalizarea legii salarizării unitare, cu luarea în considerare a salarizării cadrelor didactice după performanță și nu exclusiv după funcție.

“Consorțiul Academica Plus face apel la toate universitățile să transforme anul universitar 2016 – 2017 într-unul dedicat recâștigării încrederii în mediul academic.
Numai prin voința cadrelor didactice și a studentilor putem reda spiritul academic universităților noastre, atât de necesar pentru o societate educată, o societate care apreciază valorile umane. E mai mult decât necesar să existe solidaritatea universitară în a reconstrui sistemul educațional, întemeindu-ne pe principiile integrității, competenței, dăruirii și diversității”, a spus Popa.

comments

comments




Leave a Reply

avatar