full screen background image

10 zile pentru vizarea dosarelor depuse de suceveni pentru programul “Casa Verde”

Agenția de Protecția Mediului Suceava are nevoie de 10 zile pentru a viza toate dosarele depuse pentru programul “Casa Verde”.

Județul are alocat 1,8 milioane de lei pentru dotarea persoanelor fizice și juridice cu panouri solare și pompe de căldură.

Directorul adjunct al APM Suceava, Iluţă Cocriş, a menționat că la plată vor fi acceptate aproximativ 300 de dosare, în ordinea depunerii dosarelor.

Dosarele trecute de APM sunt trimise Administraţiei Fondului pentru Mediu, instituţie care le va respinge doar atunci când contravin ghidului solicitantului.

Pentru acestea din urmă există o perioadă de contestaţii, în timp ce dosarele în regulă vor fi declarate eligibile şi aprobate.

Din această punct, urmează etapa în care solicitanţii vor face achiziţiile instalaţiilor pentru care au optat şi, cu ajutorul unei firme, vor duce la până la capăt sistemul de încălzire care va fi susţinut financiar din bugetul Fondului Administraţie pentru Mediu.

Odată finalizate lucrările, printr-un nou dosar, se face dovada cheltuielilor efectuate, în vederea rambursării sumelor prevăzute prin legislaţia aferentă.

Prin Programul „Casa verde”, Administraţia Fondului pentru Mediu acordă finanţare pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

În cazul populaţiei, cuantumul sprijinului financiar nerambursabil este de până la 3.000 de lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, de până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate, şi de cel mult 8.000 de lei, pentru instalarea pompelor de căldură.

Pentru anul 2016, bugetul alocat la nivel naţional este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar