full screen background image

Programul Casa verde. Sute de oameni stau la cozi în întreaga ţară pentru a prinde fonduri

Circa 300 de persoane au stat la coadă de duminică în faţa APM Argeş, pentru a depune dosarele pentru Programul Casa Verde, oamenii declarându-se revoltaţi de organizare, transmite corespondentul MEDIAFAX. Sunt cozi şi în faţa APM Suceava şi Vaslui pentru a prinde fonduri.

Cele 300 de persoane din judeţul Argeş s-au aşezat în faţa APM duminică, încă de la amiază, deşi dosarele pentru obţinerea subvenţiei pentru achiziţionarea unor sisteme ecologice de încălzire a locuinţelor pot fi depuse abia de luni dimineaţă.

Oamenii s-au declarat revoltaţi de faptul că reprezentanţii APM nu s-au ocupat de organizare.

“Mă nemulţumeşte situaţia, eu am 72 de ani. Domnii de la Mediu ar fi trebuit să facă un ghişeu, iar omul când venea îşi lua un bon ştampilat şi pleca acasă, apoi se prezenta luni la ora 9. Am venit azi (duminiocă – n.r.) la ora 12 şi stăm până mâine la ora 1, practic 24 de ore”, a declarat o persoană care stătea la coadă.

“Sunt şi oameni care au venit de ieri (sâmbătă – n.r.) de la ora 14, deci noaptea asta va fi pentru ei a doua pe care o vor îndura la temperaturile şi în condiţiile pe care le vedeţi. Eu, voluntar, am convenit cu oamenii care sunt aici să facem o listă care să ateste ordinea venirii lor aici. Respectăm orice om, n-am întrebat pe nimeni nici ce funcţie are, nici ce hram poartă”, a declarat Iustin Avram, unul dintre organizatori.

Pentru a nu îngheţa, mulţi dintre argeşeni s-au îmbrăcat foarte gros şi şi-au adus de acasă pături şi şezlonguri, iar alţii au stat în maşini, cu radiatoarele pornite.

“I-auzi! Ascultăm muzică, ce să facem? Păi dacă n-avem cu ce să ne cinstim… Foc de tabără nu facem, nu poluăm atmosfera, că doar suntem în faţa mediului”, a spus una din persoanele care stăteau în maşini.

comments

comments




Leave a Reply

avatar