full screen background image

Incendiu în clădirea cantonului silvic din oraşul Solca, în această dimineaţă, cauzat de un scurtcircuit electric

Militarii Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore, au intervenit, în această noapte, cu patru autospeciale cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la clădirea cantonului silvic din oraşul Solca.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperişul cantonului şi la o construcţie anexă, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, anexele din curtea cantonului şi la un cvartal de locuinţe aflate în vecinătate.

Incendiul, anunţat la ora 6:53, a fost lichidat după aproximativ patru ore.

Au ars acoperişul clădirii cantonului, din azbociment, pe astereală din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, magazia pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, două tone de baloţi furaje, elemente de tâmplărie şi altele. S-au degradat pereţii portanţi şi planşeul clădirii, precum şi bunuri din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric deteriorat (îmbătrânit).

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul cantonului, o anexă şi cvartalul de locuinţe.

comments

comments




Leave a Reply

avatar