full screen background image

Fermierii suceveni pot lua credite pentru bunăstarea porcinelor şi păsărilor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Suceava eliberează adeverinţe pentru fermierii care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente.

În cauză sunt beneficiarii Măsurii 2.1.5 – „Plăţi privind bunăstarea animalelor, creditele putând fi contractate de la instituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA, pentru anul de cerere 2016.

Adeverinţa confirmă faptul că fermierul a depus cerere de plată în perioada 1 iulie-5 iulie 2016, aferentă anului de angajament 2016, pentru Măsura 2.1.5 – „Plăţi privind bunăstarea animalelor”, pentru Pachetul „a”, referitor la porcine iar după caz pentru Pachetul „b”, referitor la păsări.

De asemenea, prin adeverinţă se confirmă valoarea care reprezintă 70% din suma aferentă cererii de plată pentru anul de angajament 1 ianuarie-31 decembrie 2016 minus valoarea adeverinţei sau adeverinţelor eliberate anterior acestei date.

Valoarea creditului este de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţă şi cuvenită beneficiarului pentru plăţile privind bunăstarea animalelor.

Banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe.

Astfel, dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăşi ROBOR 6M + maxim 2,5%, iar comisioanele aferente creditului vor fi în limita de 1%.

Creditele acordate de bănci fermierilor sunt garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN.

comments

comments




Leave a Reply

avatar