full screen background image

Ţigări ascunse în plafonul unui microbuz, descoperite în Vama Siret

În ziua de 5 octombrie, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, Ganna I., de cetăţenie ucraineană, în vârstă de 28 ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucrineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în plafonul microbuzului, cantitatea de 693 de pachete cu ţigări, marca Ashima, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 845 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, microbuzul marca Mercedes Benz, în valoare de 16.300 de lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Faţă de persoana în cauză, poliţiştii de frontieră au făcut demersuri pentru aplicarea măsurii interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 5 ocotombrie 2016.

* De asemenea, pe timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au descoperit şi confiscat 5.330 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 58.600 lei.
În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar