full screen background image

Proiectul care prevede decontarea integrală a navetei elevilor încă se plimbă pe la diferite ministere

Un nou scandal zguduie învăţământul românesc. Zeci de mii de elevi navetişti au sperat că scapă de cheltuielile de transport. S-au înşelat însă pentru că proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede decontarea integrală a navetei lor, încă se plimbă pe la diferite ministere, deşi şcoala a început de trei săptămâni, informează B1 TV.

Asociaţiile de părinţi cer demiterea celor responsabili de această situaţie. O situaţie care vine în contextul în care, din cauza navetei, în trei ani au abandonat scoala 35 de mii de elevi.

Într-o intervenție telefonică pentri Știrile B1 TV, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a declarat că în aceste condiții, ”soluțiile sunt tot la părinți”.

Din păcate, trăim vremuri tulburi. Suntem în pragul unui an electoral, dacă acum nu se îndeplinesc aceste lucruri, mă întreb când. Nici nu știu dacă e corect cum gândesc, se spune că sistemul edicational este prioritate zero, dar din păcate sunt doar vorbe. Noi ne-am interesat, am înțeles că s-a împotmolit pe drum acest document. Soluțiile sunt tot părinții. Noi sprijinim sistemul educațional. Văd că se încalcă grosolan principiul care spune că învățământul este gratuit”, a spus Iulian Cristache.

Se decontează parțial pe actuala legislație promovată de fostele conduceri ale ministerului Educaiei. Noi am solicitat la întâlnirile cu guvernul, decontarea integrala. Suntem țara care înregistrează cea mai mare rată a abandonului școlar. Lipsa de reacție din parea Executivului, care una spune și alta face. (…) Am avut numeroase discuții pe tema decontării navetei. Am atras atenția că se instituie un anumit monopol pe anumite trasee”, a declarat și Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, pentru B1 TV.

comments

comments




Leave a Reply

avatar