full screen background image

Meteorologii au prelungit până vineri alerta meteo de ploi şi ninsori la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea meteo de vreme rea, prelungind perioada de valabilitate până vineri la ora 10.00, perioadă în care se vor înregistra ploi pe arii extinse şi ninsori în zona montană.

Meteorologii avertizează că, în Maramureş, Crişana, precum şi în nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25-30 l/mp.

Totodată, în zona de munte vor predomina ninsorile şi în special în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în nord-vestul teritoriului, dar mai ales la munte, unde vitezele la rafală vor atinge 65-70 km/h.

“Vremea se va menţine deosebit de rece în special în regiunile intracarpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania şi pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei şi al Munteniei, unde se va produce brumă”, se arată în informarea ANM.

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au mai transmis că începând din seara zilei de vineri şi până în după-amiaza zilei de sâmbătă, ploile se vor extinde treptat şi vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est a teritoriului, unde cantităţile de apă vor fi însemnate.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza