full screen background image

Peste 1.200 arme cu aer comprimat, confiscate în Vama Siret

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat, în PTF Siret, 1.210 arme cu aer comprimat şi 327 de accesorii, pe care un cetăţean turc le transporta fără documente legale.

În data de 4 octombrie, în PTF Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul turc Sadzk C, în vârstă de 55 ani, care conducea un automarfar marca DAF, cu remorcă, cu care transporta, conform documentelor de însoţire, piese auto.

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra automarfarului.

Astfel, pe lângă marfa transportată legal, au mai fost descoperite 243 de colete care conţineau 1.210 arme cu aer comprimat şi 327 de accesorii pentru acestea, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetarile pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Întreaga cantitate de armament a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui echipaj din cadrul IPJ Suceava în vederea continuării cercetărilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar