full screen background image

Parlamentul, ringul lui Mike Tyson: Fostul pugilist american, în Senatul României

Şedinţă de categorie grea la Senat. În rolurile principale, parlamentarii români şi fostul pugilist american Mike Tyson.

Tyson a ajuns la Senat miercuri, în jurul orei 13.00, urmând să viziteze mai multe săli din Palatul Parlamentului.

Foarte mulți angajați ai Senatului au venit să îl întâmpine pe fostul pugilist.

Mike Tyson, celebrul “băiat rău” al Americii, faimosul chip tatuat, “copilul teribil” al anilor ’80, a trăit într-o viaţă cât alţii în trei. A trecut de la agonie, la extaz, de la mărire, la decădere, de la bogăţie, la faliment. Trei căsătorii, opt copii, dar şi probleme cu alcoolul şi drogurile, din cauza cărora a ajuns de trei ori la dezintoxicare. Tyson a fost arestat de zeci de ori.

Cel mai mult a stat după gratii un an şi jumătate, pentru că a violat-o pe Desiree Washington, fostă Miss, în 1992.

Tyson a fost condamnat atunci la 10 ani, însă a fost eliberat după numai 3 ani, petrecuţi la Indiana Youth Center. A mai ajuns în arest, după ce a lovit un paparazzo ori s-a bătut în afara ringului de box.

În închisoare, era tratat ca un rege: mânca homar şi a avut o relaţie cu terapeutul care îl ajuta să scape de dependenţa de cocaină.

Nu şi-a ascuns greşelile, cele mai multe din cauza narcoticelor, a alcoolului şi agresivităţii. Cariera sa a avut numeroase momente grele.

“Eram drogat maxim. S-a întâmplat şi înainte de meciul cu Danny Williams, în 2004, când am pierdut”, spune Tyson.

Înainte de meciul în care l-a muşcat de ureche pe Hollyfield, la conferinţa de presă, era tot drogat cu cocaină.

A recunoscut că a prizat cocaină, prima dată când avea doar 11 ani. O viaţă rebelă încă de la inceput pentru Mike, un copil ce părea fără prea multe şanse la New York, locul unde a crescut. În Brooklyn a început totul.

Înainte de a deveni boxer profesionist, Tyson participa la lupte ilegale, la jafuri şi la alte infracţiuni. A câştigat zeci de milioane de dolari, însă a fost la un pas de faliment.

La final de carieră, în 2006, când s-a retras, Tyson era deja un paria. “Spărsese” mai multe de 330 milioane de dolari pe prostii. Cel care în trecut se autointitula cel mai rău om din lume, spune însă că, în sufletul lui, era un tip sensibil.

Nu se ştie cine l-a invitat pe Tyson în Parlament ori care este scopul vizitei, sigur e că sportivul va fi prezent în plenul Senatului. O idee nu foarte strălucită, spune şeful senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

”Sunt întotdeauna admiratorul marilor sportivi. Dacă ar fi fost doar această chestiune, tot n-ar fi fost justificată invitarea lui. Pe lângă activitatea lui sportivă, Mike Tyson s-a distins în viața personală cu o serie de probleme care l-au dus la închisoare. Sunt mari sportivi care în viața personală au avut un comportament ireproșabil și îi prefer pe aceia”, a spus Tăriceanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar