full screen background image

Două asistente și o infirmieră de la Spitalul Județean, amendate pentru nerespectarea normelor de igienă

Două asistente și o infirmieră de la Spitalul Județean Suceava au fost amendate pentru că nu au respectat normele de igienă.

Potrivit directorului medical al Spitalului, dr. Doina Ganea Motan, acestea nu ar fi respectat normele privind spălatul mâinilor.

Totodată, ea ținut să precizeze că cele trei persoane amendate nu lucrează nici în secția de Obstretică-Ginecologie, nici în cea de Neonatologie.

În ultima perioadă, Spitalul Județean Suceava a fost verificat de o comisie minesterială, pentru a descoperi dacă sunt probleme în domeniul igienei și dezinfecției.

Dr. Motan a spus că rezultatele au fost cele așteptate, având în vedere că se depun eforturi pentru a limita infecțiile nosocomiale.

Tot pentru a minimaliza riscul de contactare a infecțiilor, în secția de Neonatologie și în cea de Obstretică-Ginecologie s-au montat filtre cu apă sterilă, apă ce va fi folosită chiar și pentru îmbăiatul nou-născuților.

De asemenea, toată instalația de apă a Spitalului Județean este curățată lunar.

 

Conducerea Spitalului Județean Suceava recunoaște că scandalurile referitoare la moartea a 3 bebeluși “au fost destul de greu de manageriat”, în urma plângerilor depuse de părinți și a prezentărilor în mass-media.

Directorul medical a precizat că “au fost mediatizate neadevăruri din viața spitalului”, urmate de controale din partea Direcției de Sănătate Publică.

Ea a spus că echipele de control “au rămas impresionate” de dotarea Spitalului Județean Suceava, dar a recunoscut că se simt lipsuri pe partea resursei umane.

comments

comments




Leave a Reply

avatar