full screen background image

Sebastian Ghiță, din nou la Parchetul General

Deputatul Sebastian Ghiță a mers marți dimineață la Parchetul General pentru a depune o serie de probe, după autodenunțul pe care l-a supus săptămâna trecută.

”Am venit să aduc niște probe, niște documente referitoare la acest caz. Nu vă pot da elemente din dosar. Haideți să-i lăsăm pe cei de la Parchetul General să-și faca treaba.

Sunt cercetat de DNA de doi ani și după doi ani Înalta Curte mi-a arătat că ceea ce se întâmplă la DNA sub conducerera doamnei Kovesi devine o chestiune abuzivă și deasupra legii și atunci, cumva, ceva trebuie să facem.

Nu este niciun act de răzbunare. Cât timp suntem cercetați șio verificați în cadrul legii, nu cred că spune nimeni nimic. Când se măsluiesc și se falsifică probe cred că trebuie să spunem ceva că un procuror nu are voie să facă lucrul acesta

Eram prieten cu doamna Kovesi. Documentele le-am adus din proprie inițiativă. Era normal să îmi susțin autodenunțul”, a declarat Sebastian Ghiță.

În autodenunțul pe care l-a depus săptămâna trecută la Parchetul General, deputatul susține că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică. Aceasta trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu. Ghiță susține că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit, iar raportul final prin care Kovesi a scăpat de suspiciunea de plagiat a fost ”scris în Guvernul României”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar