full screen background image

Miercuri se deschide “Centrul Help Autism Suceava”

Miercuri, 5 octombrie, la ora 11.00, va avea loc deschiderea oficială a “Centrului Help Autism Suceava”, situat în B-dul George Enescu, Nr. 16.

Prin deschiderea acestui nou centru, Asociaţia Help Autism va oferi celor 25 de copii cu tulburări de spectru autist servicii terapeutice individualizate şi metode inovatoare de terapie (terapie ABA, ergoterapie, ludoterapie, terapie ocupaţională şi ateliere de socializare), pentru o recuperare cât mai rapidă şi pentru dobândirea de abilităţi specifice vârstei lor, care să le permită ulterior integrarea în învăţământul de masă şi în societate.

“Centrul Help Autism Suceava” este unul dintre cele trei centre deschise în cadrul proiectului “Înfiinţare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie”, implementat de Asociaţia Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia Autism, Terapie, Sport şi Artă Argeş.

“Centrul Help Autism Suceava” funcționează în parteneriat cu Consiliul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, care au pus la dispoziție spațiul și dotările necesare desfășurării activității.

Proiectul, cu o durată de 15 luni, va fi implementat la nivelul a trei judeţe, Bucureşti, Argeş şi Suceava şi îşi propune să vină în sprijinul a 75 de copii cu tulburări de spectru autist (TSA) şi al familiilor acestora, să informeze 2000 de medicii de familie privind problematica copiilor cu autism şi a importanţei diagnosticării precoce a acestora, să creeze o aplicaţie IT inovatoare de suport psihoterapeutic şi să pună bazele unei platforme de crowdfunding.

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și are un buget total de 277.761,25 CHF. Grantul acordat este de 249.985,12 CHF, iar co-finanțarea asigurată de solicitant și parteneri este în valoare de 27.776,13 CHF.

comments

comments




Leave a Reply

avatar