full screen background image

Elevii suceveni nu vor face miercuri cursuri, dar nu vor avea nici zi liberă

Miercuri, de Ziua Internațională a Educației, elevii suceveni nu vor face cursuri.

Ei se vor prezenta la școală, urmând să deruleze alte activități educative.

Inspectorului școlar general, Gheorghe Lazăr, a precizat că unităţile de învăţământ stabilesc diferite activități pe care elevii să le desfășoare în această zi.

Conform structurii anului școlar, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca obligatoriu, prin manifestări specifice, Ziua internațională a Educației.

“În conformitate cu OMECȘ nr. 4577/20.07.2016 privind structura anului școlar 2016/2017 și a Comunicatului de presă MENCȘ din data de 20.07.2016 (site MENCȘ), unitățile de învățământ vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unități școlare zilele de 5 octombrie (Ziua internaţională a educaţiei), 5 iunie (Ziua învăţătorului) şi 1 iunie (Ziua copilului).

Prin urmare, programul zilei de 5 octombrie va fi stabilit la nivelul fiecărei unități școlare în cadrul comisiei paritare din școală.

Ziua de 5 octombrie nu este zi liberă, în această zi nu se organizează ore de curs, ci manifestări specifice zilei internationale a educației.”, se specifică în comunicatul IŞJ Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar