full screen background image

De pe 10 octombrie, sucevenii pot depune dosare în cadrul Programului “Casa verde 2016”

Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor lansează Programul „Casa verde”, atât pentru populaţie, cât şi pentru persoanele juridice.

Populaţia poate începe pregătirea dosarelor de finanţare, acestea urmând a fi depuse în sesiunea programată între 10 şi 24 octombrie.

Prin Programul „Casa verde” Administraţia Fondului pentru Mediu acordă finanţare pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

În cazul populaţiei, cuantumul sprijinului financiar nerambursabil este de până la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; de până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate, cât şi de cel mult 8.000 de lei, pentru instalarea pompelor de căldură.

Dosarele se depun la Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, care le transmite Administraţiei Fondului pentru Mediu, unde, în urma evaluării, vor fi aprobate cele care respectă cerinţele ghidului de finanţare.

După publicarea pe site a listei „câştigătorilor”, AFM va întocmi contractele de finanţare şi le va transmite în teritoriu, la sediul APM, pentru a fi semnate de viitorii beneficiari.

comments

comments




Leave a Reply

avatar