full screen background image

29 de bebeluși au decedat la Spitalul Județean Suceava, în acest an

Noul șef interimar al secției neonatologie de la Spitalul Județean Suceava, dr. Camelia Filote, a anunţat, într-o conferință de presă, că, în acest an, s-au născut 2.471 de bebeluși, dintre care 29 decedați.

“26 au fost prematuri, 17 dintre aceștia au fost din categoria sub 1.000 de grame. Am înțeles de la DSP că stăm bine, ca și județ, la nivel naţional. În această lună nu am avut niciun decedat,”, a precizat Camelia Filote.

Secția neonatologie de la Spitalul Județean dispune de 72 de paturi, precum și de 23 de incubatoare moderne.

Acolo lucrează 6 medici, 30 de asistente medicale și 8 infirmiere.

Dr. Cristian Irimie, șeful secției obstetrică-ginecologie, a menționat că, în acest an, serviciile interne au crescut cu 30% față de anul trecut.

El a adăugat că “ne îngrijorează că există destul de multe paciente cu vârsta sub 18 ani, am avut și pacientă la naștere de 13 ani. În ceea ce privește colaborarea, nu totdeauna colegială cucolegii din județ, mulți dintre ei profită că maternitatea județeană e tot timpul cu porțile deschise și îndrumă, mai ales la sfârșit de săptămână, toate cazurile pe care nu vor ei să le țină sau trimit spre internare cazuri depășite, care s-au complicat stând la ei”.

Secția coordonată de Irimie dispune de 8 medici și 2 rezidenți, „dar ar trebui minim 16 medici”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, Mihai Ardeleanu, susține că problemele din sistemul sanitar trebuie tratate cu maximă seriozitate.

El a precizat că o atenție aparte este acordată asigurării curățeniei spațiilor și igienei personale a angajaților.

Ardeleanu a conchis că verificările care se derulează la cel mai important spital din județ țin de siguranța națională.

comments

comments




Leave a Reply

avatar