full screen background image

Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară confirmă că Laura Codruța Kovesi a plagiat teza de doctorat

Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară anunță că, în urma sesizării din partea presei, a analizat lucrarea de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și poate confirma că aceasta este un plagiat.

Cei de la asociație susțin că în urma cercetării efectuate pe teza “Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal” au identificat pasaje preluate din alte trei cărți pe domeniu, fără a fi citate sursele.

În urma rezultate descoperite, aceștia cer public retragerea titlului de doctor în drept acordat Laurei Codruța Kovesi.

În plus, reprezentanţii asociaţiei solicită sancţionarea drastică şi exemplară a tuturor persoanelor care au contribuit la măsluirea și la ascunderea unor probe evidente, cu scopul favorizării făptaşei.

“Confirmăm plagiatul procuroarei Laura Codruţa Kövesi
– Comunicat de presă –
Cluj-Napoca la 27 septembrie 2016

In calitate de depozitar şi constructor al Indexului Operelor plagiate în România, în calitate de primă instituţie a societăţii civile specializate şi calificate în identificarea şi publicarea operelor plagiate, confirmăm că la sesizarea presei am realizat documentarea şi constatarea faptică a suspiciunii de plagiat multiplu realizat în lucrarea
KÖVESI, Laura Codruţa Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal. Teză de doctorat. Conducător ştiinţific: Prof.univ.dr.Viorel Paşca. Timişoara: Universitatea de vest. 2011.

Rezultatele analizei ar fi urmat să incluse în Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro în luna octombrie 2016.

Menţionăm că plagiatul are ca opere autentice preluate în mod uzual fără citare şi delimitare a paragrafelor preluate precum şi prin preluare fără prelucrare personală cel puţin:

1. DRAGOMAN, Ion şi CIOROBEA, Aurel-Mihail. Lupta societăţii organizate împotriva criminalităţii organizate. Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”.
nr. 2/2007, p. 7-25.

2. MATEUŢ, G., RUDICĂ, T., PETRESCU, V.E., ONU, N.S., DUBLEA, A., LUCA, S.,IOVU, D., TĂRNICERIU, R.D., GAFTA, G.L., LUCA, C., PRUNĂ, R.A., Traficul de
fiinţe umane – infractor, victimă, infracţiune. Iaşi: Asociaţia Alternative Sociale.2005.

3. ALBU, Petru. Crima organizată în perioada de tranziţie – o ameninţare majoră la adresa securităţii internaţionale. Bucureşti: Editura Ministerului Internelor şi
Reformei Administrative. 2007.

Având în vedere caracterul cu totul special al acestui plagiat solicităm retragerea imediată a titlului de doctor în drept acordat prin fals procuroarei Laura Codruţa Kövesi şi sancţionarea drastică şi exemplară a tuturor persoanelor care au contribuit la măsluirea și la ascunderea unor probe evidente cu scopul favorizării făptaşei.

Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR)
Cluj-Napoca”

Viorel Pașca, profesor la Facultatea de Drept, spune că teza de doctorat a lui Kovesi nu este plagiată, articolele pe care le conține fiind semnate tot de ea, dar cu numele Lascu.

„Articolele respective erau tot articolele doamnei Kovesi semnate cu numele Lascu, numele de fată, înainte de a se mărita. Cei care au citit lucrarea, furaţi de faptul ca pasajele redate sunt semnate în nişte articole publicate cu numele Lascu şi au spus: Kovesi a plagiat pe Lascu. Numai că Laura Lascu era Laura Codruţa Kovesi, măritată între timp”, informează Digi24.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, ieri, la Parchetul General, un autodenunţ, în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar