full screen background image

Despre Şcoala “Kairos”, cu Anca Donisan, profesoară de limba franceză la Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți!

Republica Madagascar se găsește în Oceanul Indian, în partea de sud-est a Africii, fiind a patra insulă ca marime din lume, cam de trei ori teritoriul României.

Capitala țării este orașul Antananarivo, unul dintre cele șapte orașe ale țării, populația fiind de 22 milioane de locuitori.

Din cauza sărăciei și a lipsei de bani, părinții nu își permit să-și trimită copiii la școală.

Pentru că statul malgaș nu are suficiente fonduri să susțină școli de stat, a existat o mare libertate in privința școlilor particulare, care se găsesc peste tot.

Ele oferă o calitate mai bună a învățăturii, dar, la fel ca și în cazul celor de stat, trebuie plătite.

În anul 2009, au demarat cursurile Şcolii “Kairos” din Suceava și s-au încheiat primele parteneriate cu organizaţiile internaţionale misionare care îşi desfăşoară activitatea în România.

Misionarii români au plecat în Madagascar pentru lucrări spirituale care cuprind evanghelizări în sate și orașe, combinate cu educația în ceea ce privește igiena, în vederea unei vieți sănătoase dar și a alfabetizării copiilor care din motive de sărăcie nu pot fi înscriși la școală.

În luna iulie a acestui an, la o misiune organizată de Agenția “Kairos” în Madagascar, a participat și Anca Donisan, profesoară de limba franceză de la Colegiul ”Andronic Motrescu” din Rădăuți.

Împreună cu o altă profesoară din Galați și o studentă din Verești, s-au ocupat de o școală de vacanță și au lucrat cu grupuri de copii.

De la activități de evanghelizare, până la jocuri, desene, activități sportive.

Anca Donisan a dat la VIVA FM Rădăuți detalii din această experiență inedită.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar