full screen background image

Școala din Gălănești, inclusă într-un proiect-pilot de educație digitală

Școala Gimnazială “Samson Bodnărescu” Gălănești a fost inclusă în proiectul-pilot de educaţie digitală derulat de fundația Orange, care își propune promovarea educației digitale la ciclul gimnazial și îmbunătățirea, prin metode de lucru interactive și conținut digital de tip învățare prin joc, a rezultatelor școlare ale elevilor.

Programul-pilot în valoare de 350.000 de euro se desfăşoară în 10 şcoli din mediul rural din întreaga țară pe durata acestui anu şcolar.

Școlile primesc un pachet complet pentru elevi și profesori: echipare tehnologică a unui laborator (tablete, videoproiector și laptop), conținut educațional digital și materiale suport pentru matematică și TIC, catalog online, formare dedicată pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasă și suport permanent.

În cadrul orelor se vor folosi jocuri video și aplicații cu conținut educațional cu scopul de a încuraja o implicare mai mare a elevilor și de a le oferi acestora oportunități de antrenare în învățarea interactivă și abilitățile necesare pentru societatea tehnologică a secolului 21.

Jocurile digitale propuse sunt identificate în strânsă legătură cu obiectivele de învățare din programa școlară.

Ele sunt completate de aplicații digitale pentru a oferi profesorilor și elevilor un cadru mai larg de folosire a echipamentelor digitale în timpul orelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar